خواص : 

-طبیعت آن گرم وخشک است

-با نیروی خشک کنندگی قابض و بندآورنده خون است.

-خونریزی ها را بند آورده و مقوی دل و حافظه می باشد

- جذب کننده و خشک کننده رطوبت های مغزی است. خصوصاً در ترکیب با مصطکی این عمل را به خوبی انجام می دهد. 

-صدای گرفته را باز نموده و رافع خفقان است.

-برگ آن با صمغ عربی رافع بدبوئی بینی وتنگی نفس و سرفه های مزمن مرطوب و آسم است. 

-مصرف آن با عسل برای رفع فراموشی مفید است

-سرمه آن روشنایی دید را زیاد نموده و خون مردگی را رفع و تورمهای زیر قرنیه و اطراف چشم را بر طرف می سازد. 

-در ترکیب با سایر داروهای مناسب  برای رفع ضعف معده و خشک کردن  رطوبت ها ی آن  و سهولت هضم و جلوگیری از استفراغ و اسهال توام  با استفراغ و تبهای بلغمی مفید می باشد

-مالیدن ضماد آن برای سر باز نمودن زخمهای عمیق و جلوگیری از خونریزی و پخش شدن زخم و سوختگی با آتش  و ترک های ایجاد شده از سرما نافع و درد های سرد مفاصل که مزمن شده باشند را رفع می نماید .

-زیاده روی در آن باعث سوختن خون و بلغم و موجب سردرد برای گرم مزاجان و موجب جنون و جذام می شود و مصلح آن برنج و شکر می باشد.

-مصرف کندر مانند سایر داروهای گیاهی باید تحت نظر پزشک بوده و از مصرف خود سرانه آن پرهیز گردد.