زردچوبه یا زَرچوبه نوعی گیاه و ادویهای است که از آن گیاه تهیه میشود. زردچوبه از رده زنجبیلوارها ، راسته زنجبیلها ، تیره زنجبیلیان ، گونه زردچوبهایها است.
پودر زردچوبه به رنگ زرد تیرهاست که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار میرود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار میرود، تشکیل میدهد.
موارد مصرف
ریشه خشک شده و آسیاب شده آن به تنهائی و یا مخلوط با دیگر ادویهها در ایران، پاکستان و هند مصرف زیادی دارد. از برگهای آن در بعضی مناطق آسیا بصورت دُلمه نیز استفاده میکنند. هرچند زردچوبه بعنوان طعم دهنده از مواد اصلی ادویه هااست، اما از آن بعنوان رنگ غذائی نیز در پارهای از مناطق استفاده میکنند.
ویژگیهای درمانی
زردچوبه به دلیل خصوصیات آنتی آکسیدانی قوی خود یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلولهای بدن است. این گیاه همچنین موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی میگردد. کارآزمائیهای بالینی زیادی در ارتباط با فواید مصرف روزمره زردچوبه انجام شده است. گفته شده است که زردچوبه میتواند شدت علائم بیماری آلزایمر را کاهش دهد. همچنین ماده موثر زردچوبه یعنی کورکومین اثرات ضد التهابی و ضد درد شبیه داروهای مسکن معمولی را دارا میباشد. اثر ضدالتهابی کورکومین با اثر ضدالتهابی داروهای استروئیدی و غیر استروئیدی با فنیل بوتازون قابل مقایسه است. این دارو با مهار سنتز پروستاگلاندینهای التهابی، اثر ضدالتهاب خودرا آشکارمیسازد. درمطالعه روی موش صحرایی اثر مهارکننده کورکومین سدیم mg3 به ازاء هر کیلوگرم وزن موجب مهار لیپواکسی ژنار و سیکلواکسیژناز میشود. در درمان پسوریازیس، دردهای دندان و لثه، مار گزیدگی و عقرب گزیدگی ازاین گیاه استفاده میشود.
ویزای استرالیا
ویزای اسکیل ورکر استرالیا - مهاجرت به استرالیا
موسسه تداوم نسل سپید تخصصی ترین مرکز اخذ ویزای استرالیا و خدمات مهاجرت به استرالیا